• 0
Sign in to follow this  
LanceiT1

SNMP v3 and SonicWall

Question

Hello all! 

We have a client that uses SonicWall and we are having some issues bringing the device into LogicMonitor. 

We have confirmed that SNMP is enabled on the device(s) and that SNMP is being allowed out of the Interface. 

Moreover, we have setup a User/Group for our monitoring using MD5, AES and a key for both that we have created. 

We have also set this group to have Root Access. 

Additionally on the current configuration for SNMP we see that Get Community Name, Trap Community Name and Host 1 are populated with information. Host 1 being the NAT'd IP address of the environment. 

When attempting to Run Active Discovery we see that on the logs on the SonicWall that the logs suggest that the Engine ID is incorrect. However we are using the Engine ID that is shown in simple plain text within the SNMP configuration using the snmp.contextEngineID function within the devices' properties. However when running tests it seems that everything returns as Invalid Engine ID no matter what the issue seems to be. So any other ways that anyone here knows how to get these devices into LogicMonitor when the device is using SMNP v3?

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this