• 0
Sign in to follow this  
joshlowit1

Web Services Check

Question

I am trying to set up a check using the Web Services Check. When I point the service check to the domain subdomain.domain.com it gives me a message saying "Cannot establish connection due to SSL issue encountered."

Any idea how to resolve this? I get it on 2 of the subdomains I am trying to test. Pings work just fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Web Services Checks do not support any version of SSL or TLS 1.0. Use your favorite browser's developer tools to figure out if the target website is defaulting to a supported version of TLS--basically TLS 1.1 or later.

If your target website is internet accessible, then you can use https://www.ssllabs.com/ssltest/ to test which protocols and ciphers the site supports and that the Java 8 user agents are getting TLS 1.1 or later in the Handshake Simulation. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Using the developer tools in Chrome, under the security tab it states the site is being connected through TLS 1.2, though it does state it is using an obsolete cipher. Could this be the issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this